ONDERSTEUNING OF ADVIES NODIG ?

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK !

Nieuws

05/04/2019

Ken uzelf en uw medewerkers een fietsvergoeding toe!

U kan niet alleen uw werknemers, maar ook de zaakvoerders of bestuurders van uw vennootschap een fietsvergoeding toekennen om met de fiets naar het werk te komen.

Sinds 1 januari 2019 bedraagt de maximaal vrijgestelde fietsvergoeding 0,24 euro per kilometer. Tot dat plafond betaalt u geen belastingen en geen sociale zekerheidsbijdragen op de fietsvergoeding.

De fietsvergoeding is geen verplichting voor de werkgever, tenzij een sector-CAO het oplegt. De werkgever staat het ook vrij om zelf de hoogte van de vergoeding te betalen. Meestal kiest men voor het vrijgestelde bedrag van 0,24 euro per kilometer.

De vrijstelling geldt niet enkel voor het kortste traject tussen woon- en werkplaats. Kiezen voor een traject dat veiliger is dan de kortste weg is toegelaten. Extra verplaatsingen om sportieve redenen zijn dan weer uitgesloten.

Het mag gaan om alle soorten fietsen: koersfietsen, elektrische fietsen, mountainbikes, zelfs speed pedelecs.

U kan uw medewerkers daarnaast ook een fiets ter beschikking stellen waarvan de kosten 120% aftrekbaar zijn mits de fiets regelmatig gebruikt wordt voor woon-werkverkeer. Ook de kosten voor de bouw van een fietsenstalling, kleedkamer en sanitair zijn 120% aftrekbaar.